UA / RU
Підтримати ZN.ua

За кордоном інфіковані коронавірусом вісім українців — МЗС

В Україну 17 березня масово повернуться українці з Туреччини, Італії, Польщі та інших країн.

За кордоном станом на 23:00 16 березня знаходяться вісім українців з коронавірусом. По двоє в Німеччині, Польщі та Італії, по одному в Молдові та Об'єднаних Арабських Еміратах. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Наголошується, що п'ятеро українців за кордоном одужали, а одна українка в Італії померла.

Також повідомляється, що в цілому 748 українців перебувають на карантині за кордоном, з них 712 в Єгипті, 16-в Японії і Бразилії, три людини в Молдові і одна - в Росії.

294 громадян України вже вдалося евакуювати. Зокрема, 16 березня в Україну повернулися 46 українців з круїзного лайнера Grand Princess, 15 осіб повернулися з Греції та 74 - з Лівану.

У вівторок, 17 березня в Україну прилетить ще 36 літаків з українцями. Також повідомлялося, на евакуацію за кордоном зареєструвались понад 1700 українців.

Читайте також: З 18 березня в Україні посилили карантинні заходи — Кабмін

Як повідомлялося раніше, президент дав доручення всім українцям повернутися в Україну до закриття кордонів 18 березня у зв'язку із запровадженням карантинних заходів по боротьбі з коронавірусом. В Україні офіційно підтверджені сім випадків коронавірусної інфекції, з них - два випадки в столиці.