UA / RU
Підтримати ZN.ua

За фактом затримання ФСБ українського риболовецького судна розпочато кримінальне провадження

Захоплення судна здійснили із застосуванням зброї та погроз.

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактами незаконного позбавлення волі членів екіпажу риболовного судна "ЯМК - 0041", яке Федеральна служба Росії затримала 4 травня біля берегів окупованого Криму за нібито "незаконний вилов камбали" в Чорному морі.

Як повідомили у відомстві, захоплення морського судна здійснили представники незаконно створених органів на тимчасово окупованій території півострова Крим за попередньою змовою із застосуванням зброї та погрозою застосування насильства до команди.

Попередня правова кваліфікація кримінальних злочинів ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 278 Кримінального Кодексу України. Досудове розслідування проводить слідчий відділ Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим і р. Севастополі.

Нагадаємо, 4 травня ФСБ затримала українське риболовецьке судно ЯМК-0041 з екіпажем на захід від мису Тарханкут в акваторії Чорного моря. Портом прописки затриманого судна є Очаків. П'ятьох членів екіпажу доставили на окупований півострів "для проведення процесуальних дій".