UA / RU
Підтримати ZN.ua

За фактом нападу на журналістів біля будинку заступника глави МВС порушено кримінальну справу

Невідомі напали на сьемочную групу в селі Лісники, де вона знімала сюжет про будинки урядових осіб.

Кримінальне провадження за фактом нападу невідомих на журналістів в селі Лісники Київської області відкрив слідчий відділ Києво-Святошинського райвідділу, йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Київській області.

Справа порушена за ч. 1 ст. 171 - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж. Триває досудове слідство, зазначили в гу МВС.

Увечері 28 квітня журналіст одного з телеканалів повідомив у чергову частину райвідділу, що невідомі особи напали на знімальну групу і забрали відеореєстратор, а також відеокамеру.

"Як розповів правоохоронцям заявник, знімальна група приїхала в село Лісники, щоб підготувати відеосюжет. В цей час до них під'їхала іномарка, з салону якого вийшли троє чоловіків і вимагали припинити зйомку. Отримавши відмову, невідомі забрали відеореєстратор з картою пам'яті, відеокамеру і зникли в невідомому напрямку", - повідомили в ГУМВС.

Постраждалий журналіст телеканалу ZIK Денис Бігус повідомив, що знімальна група готувала сюжет про будинки урядових осіб. В даному випадку розглядався ділянку заступника глави МВС Сергія Чоботаря.

Читайте також: Журналісти розкрили "мажорське" минуле 22-річного заступника мера Слов'янська

У 2015 році Україна опустилася на два пункти рейтингу свободи ЗМІ, опинившись на 129 місці з 180, свідчать дані в звіті організації

2 березня журналісти та активісти зажадали відкликати законопроект про заборону критики влади.