UA / RU
Підтримати ZN.ua

За два дні перевірок перевізників зафіксовано 326 порушень - Укртрансбезпека

Більшість з них пов'язане з нелегальною роботою на маршруті і порушенням режиму праці та відпочинку водіїв.

Після проведених протягом двох днів перевірок перевізників, які надають послуги пасажирських перевезень, було виявлено 326 порушень, 158 з яких - це відсутність дозвільних документів на діяльність; такі дані оприлюднила "Укртрансбезопасность" станом на 17:30 неділі за підсумками рейдів, здійснених 21 і 22 липня.

"Перевірено 1230 транспортних засобів, виявлено 326 порушень, з яких 71 випадок - це порушення режиму праці та відпочинку. 158 порушень, або 13% від загальної кількості перевірених транспортних засобів - відсутність дозвільних документів, тобто "сірі" перевізники або нелегали", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що масові перевірки перевізників в Україні почалися після двох жахливих ДТП, що сталися 20 липня.

20 липня близько п'ятої години ранку на 289 км автодороги Київ-Одеса, неподалік від смт. Криве Озеро сталося зіткнення мікроавтобуса марки Volkswagen, що рухався за маршрутом Одеса-Гомель, з білоруською реєстрацією, і вантажівки, що стояла з правого боку проїжджої частини. Водій і четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів доставлені в медичний заклад. Всі вони є громадянами республіки Білорусь.

У Житомирській області на 127 км автодороги Київ-Чоп 20 липня близько 10:40 сталося зіткнення маршрутного автобуса і вантажівки, в результаті якого загинули десять людей, ще десятеро госпіталізовані з різними травмами.