UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу ЗСУ уразили понад десятки об’єктів у тилу росіян, а також збили літак і гелікоптер – Генштаб

Йдеться про склади боєприпасів, опорні пункти, місця зосередження сили і техніки.

ЗСУ продовжують активно уражати сили окупаційної армії РФ та бити по їхніх тилах. Росіяни натомість зосередились на утриманні фронту та атаках у Донецькій області. Як завжди, вони обстрілюють населені пункти. Про це сказано у ранковому зведенні Генштабу 30 вересня.

«За минулу добу російські окупанти завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території нашої держави, – йдеться у зведенні Генштабу. – Від ворожих ударів постраждало майже 50 населених пунктів. Серед них – Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Дніпро, Кривий Ріг, Миколаїв, Нікополь, Вознесенськ, Павлівка, Високопілля, Білогірка та Мирне». 

На волинському та поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. А в Білорусі з 21 вересня розпочалася перевірка засобів радіотехнічного забезпечення аеродромної мережі, що опосередковано може свідчити про можливість використання білоруських аеродромів збройними силами Росії. Також відбулася ротація авіаційних підрозділів спільного навчального центру підготовки військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони збройних сил республіки Білорусь та РФ із заміною трьох з чотирьох наявних багатоцільових винищувачів Су-30М. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору республіки Білорусь.

Читайте також: Інститут дослідження війни оцінив можливість наступу з Білорусі

На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

«В населеному пункті Токмак Запорізької області до п’ятдесяти військовослужбовців противника зазнали поранення, знищено десять одиниць озброєння та військової техніки, – розповіли в Генштабі. – в місті Мелітополь Запорізької області знищено пункт управління, зенітний ракетний комплекс С-300 та поранено понад п’ятдесят окупантів».

Читайте також: ЗСУ відбили атаки військ РФ поблизу 11 населених пунктів – Генштаб

За минулу добу українські підрозділи відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне.

Авіація ЗСУ протягом доби завдала 29 ударів, уразивши шість опорних пунктів, двадцять районів зосередження озброєння та військової техніки, а три ворожі ЗРК. Українська ППО збила сім БпЛА, зокрема, п’ять – іранського виробництва, один гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили п’ять командних пунктів, п’ятнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, шість складів з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами, один зенітний ракетний комплекс та вісім інших важливих об’єктів противника.

Читайте також: ЗСУ збили два російських штурмовики Су-25 у небі над Миколаївською областю

Нагадаємо, на півдні росіяни намагаються полагодити Антонівський міст і тримають в Чорному морі три ракетоносії з 24 «Калібрами».