UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу знищено 71 окупанта та 27 одиниць ворожої техніки – ОК «Південь»

На південній ділянці фронту триває активна контрбатарейна боротьба.

На південній ділянці фронту тривають активні бойові дії та контрбатарейна боротьба. ЗСУ продовжують знищувати опорні пункти, склади боєприпасів та понтонні переправи росіян. Про це повідомляє ОК «Південь».

Росіяни активно використовують безпілотники як для спостереження за позиціями ЗСУ, об’єктами критичної та стратегічної інфраструктури та логістичними і транспортними вузлами, так і для завдання ударів. Також за добу росіяни завдали три авіаудари по позиціях ЗСУ.

Натомість українська авіація завдала дев’ять ударів по російських силах, а ракетно-артилерійські виконали 330 вогневих завдань.

Читайте також: Наслідки наступу ЗСУ: у Криму ціни на квартири впали, а пропозиція зростає

За добу ліквідовано 71 російського військового та 27 одиниць їхньої техніки: п’ять танків, 14 одиниць автобронетехніки, одна РСЗВ «Град», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С», САУ «Гвоздика», зенітна самохідна установка «Шилка»,  дві гаубиці «Мста-Б» та два 120-міліметрові міномети.

Окрім озброєння та техніки окупантів, ЗСУ також уразили склад їхніх боєприпасів у Бериславському районі, знову вдарили по Каховському мосту та по п'ятьох понтонних переправах біля Дарївки, Садового, Нової Каховки.

Читайте також: Майже вся Херсонська область знаходиться під вогневим контролем Сил оборони — Гуменюк

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україна має шанси звільнити Херсон у жовтні цього року.