UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу в зоні АТО загинув один військовий

Бойовики 50 разів обстріляли українські позиції.

За добу в зоні АТО бойовики 50 разів обстріляли українські позиції, 9 разів із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї. За цей час в зоні антитерористичної операції загинув один український військовий. Двічі бойовики обстріляли житлові райони населених пунктів.

На маріупольському напрямку, з реактивних артилерійських систем бойовики обстріляли житлові квартали Мар'їнки. По українським позиціям біля Мар'їнки, Павлополя, Широкиного та Водяного стріляли з 120-мм мінометів, а біля Красногорівки й Талаківки бойовики використали міномети калібру 82 мм. Біля Гнутового, Лебединського, Чермалика та Новомихайлівки бойовики неодноразово відкривали вогонь різної інтенсивності з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку, українські позиції біля селища Південне обстріляли з артилерії калібру 122 мм. Біля Кам'янки бойовики вели вогонь з танків та мінометів калібру 120 мм. Біля Пісків по українським позиціям також вівся вогонь з 120-мм мінометів. В передмісті Авдіївки бойовики стріляли з 82-мм мінометів та піхотного озброєння.

На луганському напрямку, по українським позиціям поблизу Катеринівки бойовики стріляли з мінометів калібру 120 мм, а в районі Щастя та Кримського з 82-мм мінометів. По українським позиціям біля Новозванівки, Малинового, Донця, Валуйського, Новолександрівки, Станиці Луганської та Попасної бойовики вели вогонь з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї.

Нагадаємо, напередодні бойовики 14 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Зі ствольної артилерії терористи вдарили по Чермалику, а по Новолуганському стріляли з танка. Біля опорних пунктів ЗСУ розірвалися більше десяти снарядів з гармат калібру 122 міліметри.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".