UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу в зоні АТО поранені троє українських військових

На донецькому напрямку терористи гатили зі ствольної артилерії і мінометів калібру 120 мм.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 9 квітня, 35 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Терористи й надалі застосовують для ведення вогню заборонене Мінськими угодами озброєння.

На донецькому напрямку окупанти гатили з артилерії калібру 122 мм по захисниках Широкиного та Лебединського, а з мінометів калібру 120 мм двічі відкривали вогонь у районі Водяного. Позиції українських військових поблизу Лебединського потрапили під вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а неподалік Широкиного, Талаківки, Кам'янки, Опитного, Мар'їнки, Водяного та Авдіївки - з гранатометів різних систем.

Великокаліберні кулемети терористи застосовували в районі Пищевика та Кам'янки, а з озброєння БМП гатили поблизу Водяного. У районі Пісків працювали ворожі снайпери. Зі стрілецької зброї бойовики вели вогонь по укріпленнях бійців ЗСУ поблизу Гнутового, Первомайського, Невельського, Пісків, Павлополя та шахти "Бутівки".

На луганському напрямку з гранатометів та великокаліберних кулеметів бандформування обстріляли укріпленнях захисників Луганського, з гранатометів - Світлодарська та Катеринівки.

Нагадаємо, напередодні окупанти 18 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.