UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу в Україну повернулися понад дев'ять тисяч громадян

Без власного транспорту прибули майже 5,1 тисячі осіб.

Упродовж останньої доби в Україну повернулося більше дев'яти тисяч українців, без власного транспорту - майже 5,1 тисячі осіб. Для їх перевезення залучалися спеціальні транспортні засоби. Про це повідомила Державна прикордонна служба України в понеділок, 6 квітня.

Зазначається, що вранці в пунктах пропуску черг з подорожуючих власним транспортом та пішоходів немає.

Крім того, минулої доби Україну залишили 4,6 тисячі осіб, з них 1,4 тисячі іноземців.

"Учора прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров'я майже 11 тис. осіб, які прямували в Україну. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на COVID-19 не виявлено", - резюмували в ДПСУ.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що Міністерство внутрішніх справ не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення буде закритим. Винятками будуть рідкісні випадки й тільки за окремим рішенням – зі 100% обсервацією під контролем санлікарів з наступним тестом ПЛР.

14 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про протидію коронавірусу, яким передбачено закриття пунктів пропуску на кордоні та тимчасову заборону в'їзду іноземців до України.