UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу в Україні діагностували на 200 випадків COVID-19 більше, ніж напередодні

Найбільша кількість хворих на коронавірус зберігається у Львівській області.

Станом на середу, 15 липня, в Україні виявили 836 нових випадків зараження коронавірусом. Всього з початку пандемії в країні COVID-19 захворіли 55 607 осіб. Разом з тим 28 131 особа одужала, 1 427 - померли від ускладнень хвороби. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Відзначається, що за весь час епідемії коронавірусу в країні було проведено 827 157 тестувань методом ПЛР.

Зараз статистика поширення коронавірусу виглядає так:

"Дослідження проводились вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров'я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 15 липня в Центр надійшло 1 101 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 104 132 повідомлення про підозру на COVID- 19 ", - йдеться в повідомленні відомства.

Читайте також: Лікарні, церкви, храми: Рубан розповів, де в Києві найбільше спалахів коронавірусу

Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов підтвердив інформацію ЗМІ про готовність його відомства продовжити карантин мінімум на місяць. За його словами, зараз МОЗ готує проект відповідної постанови.

Нагадаємо, в Україні діє адаптивний карантин. Його особливістю є те, що обмеження посилюють і пом'якшують в окремих регіонах, в залежності від епідемічної ситуації в них. При цьому регіони зі стабільною коронавірусною  ситуацією під посилення/ослаблення не потрапляють.

Щоб обмеження пом'якшили, область повинна відповідати ряду вимог по заповненості лікарень, кількості нових випадків на 100 тисяч населення і т.д.