UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу в Донбасі бойовики 76 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Унаслідок ворожих обстрілів восьмеро українських військових дістали поранення. Ще троє бійців отримали бойові травмування.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 25 квітня, 76 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються. Терористи й надалі застосовують для ведення вогню заборонене Мінськими угодами озброєння.

На луганському напрямку окупанти накривали артилерійським вогнем калібру 152 мм, мінометним вогнем калібру 120 мм, вогнем з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) й озброєння танку укріплення українських військових поблизу Новолуганського. Артилерію цього ж калібру та міномети калібру 82 мм терористи застосовували для обстрілів Світлодарська, а артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібрів 120 і 82 мм та озброєння БМП – під Луганським та Новгородським.

З артилерії калібру 122 мм вони також гатили в районі Зайцевого, а вогонь з мінометів калібрів 120 і 82 мм відкривали неподалік Троїцького. Під обстріл з мінометів калібру 120 мм, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили захисники Новозванівки. А з танку, мінометів калібру 82 мм, гранатометів і озброєння БМП – Новоселівки. Під ворожий обстріл зі стрілецької зброї потрапили позиції бійців ЗСУ поблизу Малинового.

На донецькому напрямку вогнем із мінометів калібру 120 мм і гранатометів бандформування накривали укріплення оборонців Верхньоторецького, шахти "Бутівки", Водяного та Гнутового. Під вогонь мінометів меншого калібру – 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї потрапили укріплення сил АТО під Авдіївкою. А з озброєння БМП – під Талаківкою, Богданівкою і поблизу шахти "Бутівки".

Вогнем з гранатометів бойовики дошкуляли українським військовим неподалік Кам'янки, з великокаліберних кулеметів обстрілювали Павлопіль, Гнутове, Славне, Красногорівку, Невельське, Верхньоторецьке та Піски. Зі стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Широкиного, Лебединського, Гнутового та Пищевика. У районі Талаківки та Гнутового ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

Нагадаємо, напередодні окупанти 33 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Бойовики задіяли реактивну та ствольну артилерію на Світлодарській дузі.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.