UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу в АТО поранені троє українських військових

На фронті обійшлося без жертв. Ворог продовжує обстріл на маріупольському напрямку.

Троє українських військовослужбовців отримали поранення за минулу добу в результаті бойових дій в зоні АТО, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Жоден український військовий не загинув, але троє отримали поранення. Це сталося на маріупольському напрямку в результаті ворожих обстрів", - сказав він на брифінгу в Києві.

Мотузяник зазначив, що за уточненими даними, 15 липня, двоє українських військових контузію отримали в результаті зіткнення біля Маріїнки. "Зараз вони знаходяться в лікарні міста Курахове, їх життю нічого не загрожує", - зазначив спікер АП.

На маріупольському напрямку противник вів вогонь по всій лінії зіткнення. У Широкіно НВФ застосували всі види озброєння, артилерійські обстріли мали місце в Павлополе і Водяному. За добу на маріупольському напрямку зафіксовано 37 обстрілів, 14 з них з застосуванням важкого озброєння.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційне опір". За їх даними бойовики підсилюють підрозділу в районі Світлодарської дуги. У даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.