UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу бойовики здійснили 43 обстріли позицій ЗСУ – штаб АТО

Один український військовослужбовець отримав поранення.

У Донбасі минулої доби бойовики здійснили 43 обстріли опорних пунктів ЗСУ, внаслідок чого поранення отримав один військовослужбовець, повідомив прес-центр штаб АТО в Facebook.

Так, на луганському напрямку із заборонених Мінськими угодами 120 і 82-мм мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по укріпленнях ЗСУ під Троїцьким. Також міномети калібру 82-мм застосовувалися в районі Кримського, гранатомети та стрілецька зброя - неподалік Зайцевого, а крупнокаліберні кулемети - поблизу Світлодарська.

На донецькому напрямку з 82-мм мінометів обстріляні захисники Опитного і Кам'янки. Крім цього, з гранатометів вогонь вівся по укріпленням ЗСУ поблизу Водяного, Авдіївки, Кам'янки, Мар'їнки, Павлополя, Лебединського та Богданівки, з великокаліберних кулеметів - неподалік Невельського, Авдіївки, Мар'їнки, Павлополя і Шахти "Бутівка", а з озброєння БМП - в районі Талаківки, Кам'янки та Богданівки.

Також під вогонь зі стрілецької зброї потрапили захисники Кам'янки, Опитного, Лебединського, Шахти "Бутівка", Талаківки, Павлополя і Водяного, а по захисникам Авдіївки стріляли снайпери.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.