UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу бойовики порушували "хлібне перемир'я" майже по всій лінії зіткнення – штаб ООС

Внаслідок снайперського вогню один військовослужбовець був поранений.

За минулу добу, 6 липня, бойовики російсько-окупаційних військ продовжили порушувати встановлений з 1 липня режим припинення вогню в Донбасі на час збору врожаю. По позиціям ЗСУ було скоєно 30 обстрілів, внаслідок снайперського вогню один військовослужбовець поранений, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Так, на луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське незаконні збройні формування (НЗФ) продовжили застосовувати гранатомети і стрілецьку зброю.

На попаснянському і світлодарському напрямках бойовики відкривали прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Катеринівки, Світлодарська та Новолуганского.

На горлівському напрямку НЗФ відкривали вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під обстріл потрапили українські позиції в районі Південного і Новгородського.

На донецькому напрямку бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відкривали прицільний вогонь по захисникам Троїцького, Авдіївки, Новоселівки Другої, Новотроїцького та Кам'янки.

У прес-центрі зазначають, що найбільше ворожих обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку. 12 разів російські окупанти намагалися змусити військових відкрити вогонь. "Використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю противник відкривав вогонь в районі населених пунктів Богданівка, Водяне, Лебединський. Крім цього, захисників Широкиного обстріляли протитанковими керованими ракетами з 82-мм міномета", – сказано в повідомленні.

Протягом поточної доби окупанти двічі відкривали вогонь по українських позиціях. Провокації із застосуванням стрілецької зброї зафіксовані на луганському та маріупольському напрямках.

За уточненими даними української розвідки протягом минулої доби внаслідок заходів контрснайперської боротьби два бойовика знищені.

Нагадаємо, 27 червня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з неділі, 1 липня. "Хлібне перемир'я" стало 15-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, що передували йому, систематично порушувалися бойовиками.

30 квітня президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. Президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи деокупації/реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".