UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу бойовики 60 разів обстріляли українські позиції в зоні АТО

Поранено двох українських військових.

За добу в зоні АТО бойовики обстріляли позиції українських військових 60 разів, 9 разів з яких бойовики використовували заборонену Мінськими угодами зброю. За цей період було поранено двох українських військових.

На маріупольському напрямку, українські позиції біля селища Водяне обстрілювали зі стрілецької зброї різного калібру та гранатометів. По позиціям біля Талаківки, Мар'їнки, Гнутового та Лебединського бойовики вели вогонь з піхотного озброєння, а біля Красногорівки та Широкиного з 82-мм мінометів. Ввечері біля Водяного бойовики застосували БМП та протитанкові ракетні комплекси, а біля Красногорівки стріляли з танкових гармат.

На донецькому напрямку, біля Авдіївки бойовики використовували гранатомети різних модифікацій та стрілецьку зброю. Українські позиції в районі Верхньоторецького, Опитного та Троїцького обстрілювались з мінометів калібру 82 мм. Біля Зайцевого бойовики стріляли з зброєння БМП та великокаліберних кулеметів.

На луганському напрямку, біля Кримського, Катеринівки, Новоолександрівки та Богуславського бойовики стріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також зі стрілецької зброї та гранатометів. Українські позиції біля Станиці Луганської та Новозванівки обстрілювались з піхотного озброєння.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".