UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу бойовики 23 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Троє українських військовослужбовців отримали поранення.

За минулу добу бойовики 23 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, троє військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

"Російські окупанти 23 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 4 рази застосовував озброєння, заборонену мінськими домовленостями... В ході бойових дій троє військовослужбовців збройних сил отримали поранення", - йдеться у зведенні ООС.

За минулу добу бойовики обстрілювали позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Золоте, Катеринівка, Луганське, Новолуганске, Авдіївка, Піски, Мар'їнка, Новотроїцьке, Богданівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне і Широкине.

Наголошується, що незаконні збройні формування вели прицільний вогонь поблизу Луганського, Новолуганское, Гнутово і Водяного з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними української розвідки за минулу добу двоє бойовиків знищені і четверо поранені.

"З початку доби ворог тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Авдіївка, Лебединське і Широкине з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - додали в прес-центрі штабу.

22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стало 16-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками. Чергове "хлібне" бойовики порушили у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".