UA / RU
Підтримати ZN.ua

За чотири роки в боях з окупантами Донбасу загинули 70 українських прикордонників – Цигикал

Ще понад 400 були поранені, п'ятеро вважаються зниклими безвісти.

Від початку російської агресії в Донбасі, захищаючи країну від окупантів, загинули 70 українських прикордонників, п'ятеро зникли безвісти, понад 400 дістали поранення, повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал під час виступу на заходах в Донецько-Луганському регіональному управлінні ДПСУ.

"Майже 20 000 прикордонників брало участь у заходах із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримуваннї збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях, 431 дістав бойові поранення... 70 прикордонників віддали своє життя за Україну, 5 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти", - зазначив він.

Ще 856 прикордонників за мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантам, отримали державні нагороди. Зокрема двоє з них - зірку Героя України.

Як повідомлялося, у Києві, біля Міністерства оборони України, було встановлено дзвін, який сповіщатиме про втрати у лавах українських військових в Донбасі. Військові з роти почесної варти битимуть у нього кожен раз, коли буде відомо про загиблого в Донбасі воїна. Вперше дзвін бив о 9:00 ранку 14 жовтня.