UA / RU
Підтримати ZN.ua

За чотири роки удвічі більше українців почали прихильно ставитися до США – Йованович

Дві держави тісно співпрацюють і їхні зв'язки покращуються з кожним днем, зазначила посол США в Україні.

Позитивне ставлення українців до Сполучених Штатів збільшилося вдвічі за останні чотири роки, сказала посол США в Україні Марі Йованович під час церемонії приведення до присяги добровольців Корпусу миру США.

"Опитування показують, що українці сприймають Сполучені Штати позитивно, кількість таких українців подвоїлася за останні чотири роки", - зазначила посол.

Вона також додала, що дві держави тісно співпрацюють і їхні зв'язки покращуються з кожним днем, передає УНН.

"Американці також сприймають українців позитивно, і це певною мірою завдяки тому, що за період співпраці 3200 волонтерів Корпусу миру працювали в Україні і повернулися в Америку з досвідом роботи, який вони тут отримали", - сказала Йованович.

Наголошується, що під час церемонії директор Корпусу миру США Шила Кроулі привела до присяги 72 добровольців.

Добровольці, в свою чергу, пообіцяли служити зміцненню поваги та дружби між людьми різних національностей та культур, працюючи пліч-о-пліч з українськими колегами в громадах України.

Нагадаємо, що за даними опитування КМІС, у вересні 2017 року до Росії погано або дуже погано ставилися 46% українців, добре або дуже добре - 37% респондентів, не визначилися - 17%.

Тим часом, за даними опитування "Левада-центру", в Росії погано або дуже погано ставилися до України 53% громадян, добре або дуже добре 32% опитаних, не визначилися 15% росіян.