UA / RU
Підтримати ZN.ua

За час проведення АТО загинули 156 українських військовослужбовців

Дані про втрати з боку особового складу Національної гвардії та Державної прикордонної служби не було враховано.

З початку антитерористичної операції на сході України станом на ранок 19 червня Збройні сили України втратили 156 військовослужбовців, з них безпосередньо в зоні бойових дій - 120. Про це сказав в.о. керівника Головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил України генерал-майор Олександр Розмазнін.

"Всі сім'ї, які втратили рідних і близьких, отримають грошову допомогу. Сума такої допомоги - 609 тисяч гривень, вона розподіляється між усіма родичами", - підкреслив Розмазнін, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, в цих даних не враховано втрати серед особового складу Національної гвардії та Державної прикордонної служби. У цих структурах жертв набагато менше.

Раніше міністр охорони здоров'я Олег Мусій повідомляв про те, що з 5 травня по 11 червня за час проведення антитерористичної операції в морги Донецькій і Луганської областей надійшли 14 дітей віком до 18 років, дев'ять жінок, близько 200 чоловіків. На питання, як померли ці люди - від поранень або хвороб - Мусій відповів: "У мене даних немає. Це цифри, які подає центр екстреної медичної допомоги".

Загальна кількість загиблих за час АТО в Донецькій і Луганській областях - 210 осіб.

Нагадаємо, у квітні у відповідь на хвилю проросійських виступів в регіоні, яка супроводжувалася захопленнями адміністративних будівель і проголошенням Донецької та Луганської народних республік, почалася масштабна військова операція.. Спочатку її проводили в Донецькій області, а потім поширили і на Луганську. !zn

Читайте також:

За час АТО в Донецькій і Луганській області загинуло 210 осіб

Четверо військовослужбовців загинули, 20 поранені під час боїв під Слов'янськом в четвер

Сили АТО продовжують звужувати кільце навколо терористів