UA / RU
Підтримати ZN.ua

За час дії заборони на виїзд з України не випустили майже три десятки чиновників — Демченко

Вона не діє лише для жінок, одиноких чоловіків, які прямують до своїх дітей за кордон або їх супроводжують, а також для опікунів, піклувальників та прийомних батьків.

Речник ДПСУ полковник Андрій Демченко розповів, що за час дії заборони на виїзд чиновників з країни її намагалися порушити майже 30 службовців. В коментарі УП він уточнив, що державні установи продовжують надсилати прикордонникам списки - вже надійшло понад  2 тисячі листів. 

"За час дії змін, які уряд вніс у правила перетину держкордону громадянами України, що стосується визначеної категорії осіб державних службовців, прикордонники не випустили з країни майже 30 людей, - розповів Демченко. -  Вони не відповідали умовам перетину держкордону на час дії воєнного стану. Адже для такої категорії осіб було визначено можливість перетину кордону виключно у службове відрядження". 

Демченко нагадав, що виключення з цієї заборони стосуються жінок та одиноких чоловіків, які можуть виїздити з України, слідуючи до своїх дітей за кордон або їх супроводжуючи. Віднедавна це ж стосується опікунів, піклувальників та прийомних батьків.

Читайте також: У ДПСУ уточнили, за яких обставин чиновникам можна виїжджати за кордон

Нагадаємо, наприкінці січня уряд України вніс зміни до постанови про порядок перетину кордону на підставі рішення РНБО. Згідно з ним, урядовці, депутати, а також низка інших посадовців, як от прокурори, судді, представники місцевого самоврядування, можуть перетинати кордон країни в період дії воєнного стану виключно з метою службового відрядження.