UA / RU
Підтримати ZN.ua

За акцію протесту під адміністрацією Януковича затримали 13 людей

Міліція затримала дівчат-активісток мітингу на Банковій за "несанкціоновану акцію".

Міліція затримала активістів, які принесли під АП насоси

Під час несанкціонованої акції протесту біля Адміністрації президента на вулиці Банковій у Києві міліція затримала 13 активістів. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як повідомили у прес-службі столичної міліції, 13 учасників заходу були затримані за "порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій".

"Працівники міліції, які забезпечували там (на Банковій - прим. ред.) охорону громадського порядку, неодноразово попереджали як організаторів, так і учасників, що їхні дії є незаконними. Однак на ці звернення громадяни не реагували і продовжували свій незаконний мітинг", - йдеться в повідомленні УМВС.

Затриманих доставили до Печерського РУ ГУМВС України в Києві.

Зараз на них складаються протоколи за адміністративне правопорушення з подальшою передачею їх до суду для прийняття відповідного рішення.

Правоохоронці зазначили, що після складання всіх необхідних процесуальних документів активістів відпустять.

- Опозиціонери на Майдані "вигнали" Януковича з ЄС і поставили замість нього жінку

За даними видання "Тиждень", акція протесту, організована активістами КУПР і приурочена до третьої річниці інавгурації президента Віктора Януковича, тривала всього 5 хвилин.

Вісім дівчат-активістів йшли по вулиці Банковій, викрикуючи "Чивокуня, go away, go away", також вони несли дві помпи, пояснюючи це тим, що Янукович три роки надуває український народ.

Близько 14:00 біля Адміністрації президента дівчат зустрів кордон міліції, через який протестуючі намагалися прорватися, однак правоохоронці затримали і посадили в автомобіль.

Як повідомляють ЗМІ, серед затриманих є неповнолітня і журналіст.

Нагадаємо, у понеділок, 25 лютого на Майдані Незалежності в центрі Києва відбувся марш протесту "Кияни проти політичних репресій!", приурочений до саміту Україна-ЄС та третьої річниці інавгурації Віктора Януковича. !zn

//www.youtube.com/v/S_pFq_o9JBo?version=3&hl=ru_RU

Читайте також:

Прихильники Тимошенко добу простояли на морозі, прикуті на Банковій

Водійський протест: біля Кабміну одночасно "зламалися" десятки машин

Human Rights Watch констатувала невтішну ситуацію з правами людини в Україні