UA / RU
Підтримати ZN.ua

З'їзд адвокатів обрав Вадима Беляневича представником у ВРЮ

За кандидатуру Беляневича проголосували 138 делегатів.

12 червня ІІІ з'їзд адвокатів України 138 голосами обрав членом Вищої ради юстиції Вадима Беляневича.

За Беляневича проголосувала переважна більшість делегатів з'їзду – 138 . Всього в залі було зареєстровано 188 делегатів, з яких проголосували 186. З урн для голосування дістали 186 бюлетенів, 5 - визнали недійсними.

На посаду члена Вищої Ради Юстиції також претендували Катерина Коваль і Ростислав Кравець. Вони набрали 36 і 7 голосів відповідно.

З'їзд адвокатів України призначає до складу Вищої Ради Юстиції трьох членів, один з яких повинен бути суддею або суддею у відставці. Попередній з'їзд адвокатів України, який відбувся 24-25 квітня 2015 року, призначив до складу ВРЮ адвоката Павла Гречківського і суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Аллу Леско.

Вадим Беляневич – адвокат, член Асоціації правників України, а також Міжнародної асоціації юристів, член Науково-консультативної ради Вищого господарського суду України, член кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області, член Ради з питань судової реформи при Президентові України, член Конституційної Комісії при Президенті України.

Як повідомлялося, 9 червня главою Вищої ради юстиції обрано Ігоря Бенедисюк.