UA / RU
Підтримати ZN.ua

З України намагалися вивезти ліків на 10 млн гривень

Інцидент стався на кордоні з Польщею.

В українському пункті пропуску "Рава-Руська" затримали автомобіль, який намагався вивезти ліки з України в Польщу.

Загальна вартість препаратів становила понад 10 млн гривень, повідомляє пресцентр Державної митної служби на сторінці в Facebook.

Повідомляється, що це було транспортний засіб на іноземній реєстрації під керуванням 35-річного громадянина України. Для проходження митного контролю водій обрав смугу руху "зелений коридор".

Під час огляду серед особистих речей в багажному відділенні авто, митники виявили 300 ампул лікарських засобів.

Фото з facebook.com/UkraineCustoms

Орієнтовна вартість 1 ампули близько 35-40 тисяч гривень. Зі слів водія ліки попросили перевезти через кордон, і водій про їх вартості він не знав.

Читайте також: В ЄС переглянули правила ввезення готівки

Був складений протокол про порушення митних правил передбаченого ст. 471 Митного кодексу України. Ліки, орієнтовна вартість яких понад 10 млн гривень, вилучені. Справа направлять до суду.

Раніше повідомлялося, що керівництво Волинської митниці організувало корупційну схему.

Посадові особи митниці за неправомірну вигоду сприяли незаконному переміщенню вантажів через державний кордон без сплати митних платежів, повідомляє пресслужба ДБР і Державна митна служба на своїй сторінці в Facebook.

Митники за винагороду пропускали через державний кордон вантажі без сплати митних платежів.

Також повідомлялося, що в Україні анонсували спрощення розмитнення автомобілів. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, розмитнити транспортний засіб можна буде через додаток або портал "Дія". Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Він підкреслив, що введення розмитнення автомобілів через смартфон "стане поштовхом до реформи митниці", допоможе подолати бюрократію і зменшити людський фактор.