UA / RU
Підтримати ZN.ua

З території Білорусі спостерігається рух дронів-розвідників у напрямку Луцька та Ковеля — Генштаб

На території країни-союзника Росії продовжуються військові навчання.

На території прикордонних з Україною областей Республіки Білорусь спостерігається активність військових підрозділів, які проходять навчання зі зв’язку пунктів управління, та рух розвідувальних безпілотних засобів, які здійснюють вильоти у бік Ковеля та Луцька. Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ у ранковому зведенні.

За інформацією українських військових, загроза ракетно-авіаційних ударів з території Білорусі зберігається.

"На Волинському та Поліському напрямках, в Збройних силах Республіки Білорусь, було проведено тренування зі зв’язку пунктів управління. З території цєї країни відзначалося ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня у напрямках на міста Луцьк та Ковель Волинської області. Зберігаєтьсяся загроза ракетно-авіаційних ударів з території і повітряного простору Республіки Білорусь", - сказано у повідомленні.

Крім того, в Генштабі зазначають, що на сіверському напрямку російські окупанти обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії райони Хрінівки Чернігівської області та Товстодубового Сумської області. 

Читайте також: У розвідці розповіли, чи існує загроза нападу Білорусі на Україну

Раніше повідомлялося, що на Харківщині окупанти знищують українські книжки, не шкодуючи навіть літератури для найменших.