UA / RU
Підтримати ZN.ua

З сьогоднішнього дня в Україні діють оновлені карантинні зони: список

У "червону зону" увійшли Тернопіль та Бережани Тернопільської області.

Комісія з питань ТЕБ та НС оновила карантинні зони в Україні. З понеділка, 28 вересня, нове зонування вступає в силу і буде діяти протягом двох тижнів. Про це повідомив Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У "червону" зону карантину,   де заборонені робота громадського транспорту, ТРЦ, кафе і ресторанів, увійшли Тернопіль та Бережани Тернопільської області.

В "помаранчеву" зону, де заборонена робота ресторанів, нічних клубів вночі; спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури (крім закладів, які можуть забезпечити відвідування не більше однієї людини на 10 кв. м приміщення); дитячих таборів; масові збори понад 100 осіб (одна людина на 20 кв. м), потрапили:

Уточнюється, що, згідно з новими правилами зонування, на вході до місця проведення заходу або в заклад повинні обов'язково встановити інформаційні матеріали про площі і максимально можливу кількість відвідувачів. Крім того, в регіонах "помаранчевої" зони не буде встановлюватися заборона на перевезення в громадському транспорті пасажирів з розрахунку на заповненість 50% сидячих місць. В установах культури тепер можна заповнювати зали на 50%.

В жовту зону, де забороняється відвідувати установи соцзахисту, в яких знаходяться люди похилого віку, увійшли:

Всі інші міста знаходяться в "зеленій" зоні. Тут обов'язковим є носіння масок, кінотеатри можуть бути наповнені лише на 50%, пасажирські перевезення - в масках, тільки сидячі місця.