UA / RU
Підтримати ZN.ua

З сьогоднішнього дня в Україні діють нові карантинні зони: список

Населені пункти, які не ввійшли в список, знаходяться в "зеленій" зоні.

З опівночі понеділка, 21 вересня, почало діяти нове епідемічне зонування в Україні, затверджене Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 18 вересня.

У "червону" зону, де заборонена робота громадського транспорту, відвідування навчальних закладів, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів, потрапили:

В "помаранчевої" зоні заборонена діяльність закладів розміщення туристів (хостели, туристичні бази і т.д.), крім готелів, робота розважальних закладів, ресторанів в нічний час, планові госпіталізації в лікарнях, робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, прийом нових змін в дитячих таборах, а також діє обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 кв. м і не більше 100 чоловік. Сюди потрапили:

В "жовту" зону, де забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають кризові послуги, потрапили:

Читайте також: Рада прийняла три постанови щодо забезпечення безпечного навчального процесу в умовах коронавірусу

Відзначимо, що обмеження діють також і на "зелену" зону. Вона передбачає перебування в громадських місцях у масках або респіраторах, проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 кв. м, кінотеатри із заповненою на 50%, а також кількість пасажирів в громадському транспорті, яке повинно бути обмежено кількістю сидячих місць.