UA / RU
Підтримати ZN.ua

З сьогоднішнього дня в Україні діє нове карантинне зонування: список

Такий розподіл на зони буде діяти протягом 14 днів.

Державна комісія з ТЕБ та НС переглянула показники по коронавірус і оновила перелік населених пунктів для кожної із зон адаптивного карантину. З понеділка, 31 серпня, вступають в силу нові карантинні зони, при цьому цього разу "червона" зона поширюється на 10 міст і 11 районів. Про це повідомив глава МОЗ Максим Степанов під час брифінгу.

"Червона" зона

Забороняється робота громадського транспорту, закладів освіти, в тому числі дитсадків і шкіл. Закрито буде кафе, ресторани і ТРЦ.

"Помаранчева" зона

Забороняється робота хостелів, турбаз тощо, за винятком готелів. Робота ресторанів і розважальних закладів заборонена в нічний час. Закриваються заклади культури, спортзали і фітнес-центри.

Припиняються планові госпіталізації. Кількість учасників масових заходів обмежується не більше 1 чол. на 20 кв.м., загальна чисельність не більше 100 чол. Зберігаються заборони "жовтої" та "зеленої" зон.

"Жовта" зона

Вводиться заборона на відвідування установ соцзахисту, де знаходяться люди похилого віку, крім закладів, які надають допомогу в кризових ситуаціях.

"Зелена" зона