UA / RU
Підтримати ZN.ua

З села на Харківщині через масштабну лісову пожежу евакуювали 200 людей, також є постраждалі: відео

Деякі відео містять ненормативну лексику.

У селі Студенок Ізюмського району Харківської області через масштабну лісову пожежу довелося евакуювати близько 200 людей, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. На жаль, внаслідок пожежі є постраждалі.

«Співробітники громади, Нацполу, ДСНС, структурні підрозділи цивільного захисту ХОВА здійснили евакуацію близько 200 місцевих мешканців. Евакуйоване населення забезпечили продуктами харчування та питною водою. Частина людей виїхали власним транспортом», – повідомив Синєгубов.

Він також зазначив, що внаслідок пожежі постраждала місцева мешканка та співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій. Їм надають медичну допомогу.

Напередодні ввечері Синєгубов повідомляв, що горять лісові насадження площею 1200 гектарів. Сьогодні до гасіння вогню залучили рятувальників з Харківської, Полтавської, Дніпропетровської та Черкаської областей. Загалом пожежу гасять 275 вогнеборців, залучили 77 одиниць техніки.

Читайте також: У Європі тисячам людей довелося евакуюватися через лісові пожежі

Нагадаємо, у червні на Харківщині спалахнули дев'ять лісових пожеж, які охопили площу понад 3 700 гектарів. У більшості випадків вогонь спалахнув через дії військ РФ. Повідомлялося, що співробітники ДСНС працюють у дуже складних умовах, під постійними обстрілами російських окупантів.