UA / RU
Підтримати ZN.ua

З російської окупації повернули восьмирічного хлопчика

Наразі він з батьками у безпеці.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив про звільнення з російської окупації восьмирічного хлопчика. Згідно з повідомленням Прокудіна у Telegram, його повернули з окупованої частини Херсонщини.

Повернення дитини стало можливим завдяки роботі організації SaveUkraine, додав голова Херсонської ОВА. Наразі хлопчик у безпеці, з ним та його родиною працюють медики та психологи.

Читайте також: Із Золочівської громади Харківської області примусово евакуюють усіх дітей

«З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 108 дітей із Херсонської області», - зауважив Прокудін.

17 травня голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомляв про евакуацію чотирьох українських дітей з окупованих територій. Він додав, що їм від двох до дванадцяти років.

Також 14 травня він заявляв про звільнення з російської окупації шістьох українських дітей. За словами Прокудіна, місія порятунку була надскладна, із затримками на блокпостах та залякуваннями.

Нагадаємо, раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляв про повернення до регіону пʼятьох дітей-сиріт, яких ще у 2022 році вивезли росіяни з місцевої спеціальної школи під час окупації.