UA / RU
Підтримати ZN.ua

З програми президентської академії держуправління прибрали антикорупційний курс

Донедавна антикорупційний курс був факультативним, а у травні взагалі був вилучений з навчального плану президентської академії держуправління.

Transparency International Україна вимагає від Віктора Януковича втрутитися в ситуацію у Національній академії державного управління при президентові України (НАДУ) для відновлення антикорупційного навчання публічних службовців. Про це йдеться у зверненні організації до президента.

Як стало відомо Transparency International Україна, у президентській академії держуправління зняли з викладання постійно діючий курс "Запобігання та протидія корупції". Розроблений науковцями НАДУ у 2011 році, цей курс був єдиною в Україні цілісною антикорупційною навчальною програмою, орієнтованою на підготовку магістрів у галузі знань "державне управління". Для його впровадження викладацький склад НАДУ розробив методичні матеріали, навчальні посібники і підручники, які оновлювалися щороку в залежності від розвитку антикорупційного законодавства тощо.

Як відзначають у Transparency International Україна, незважаючи на спроби викладачів зробити цей курс обов'язковим для вивчення слухачами НАДУ, він до останнього часу залишався у статусі факультативного. Тому зацікавленим слухачам довелося вносити плату за його вивчення. За результатами останнього засідання вченої ради НАДУ, яке відбулося у травні п.р., навчальний курс "Запобігання та протидія корупції" було взагалі вилучено з навчального плану.

"Такий стан справ вкотре розкриває уявну важливість наукових антикорупційних розробок для уряду України. Вони стають непотрібними владі наступного ж дня після ствердного звіту міжнародних аудиторів. Саме так зривається Національна антикорупційна стратегія, затверджена главою держави, й ніхто за це не притягається до відповідальності. Ми закликаємо Віктора Януковича взяти цю проблему під особистий контроль і негайно відновити антикорупційне навчання публічних службовців", - зазначив виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара. !zn

Читайте також:

Наша відповідь Держдепу: сайт президента публікує лист про "видатні успіхи у протидії корупції"

Кабмін відзвітував про виконання вимог Угоди про асоціацію з ЄС

GRECO заявила про провал України у боротьбі з корупцією

Україна з 13 антикорупційних рекомендацій Європи виконала тільки дві