UA / RU
Підтримати ZN.ua

З полону звільнено 30 українських військових

Обмін "30 на 30" відбувся під наглядом представників ОБСЄ.

Українська сторона і бойовики обмінялися полоненими у форматі 30 на 30" під Донецьком. Про це в Твіттері повідомив журналіст Christopher Miller.

За його даними, обмін відбувся під наглядом представників ОБСЄ.

Разом з тим, російський "Інтерфакс" повідомляє, що бойовики в обмін на 30 українців отримали 60 своїх соратників. "Раніше планувалося, що сторони передадуть одна одній 30 полонених. Чому ставлення змінилося, невідомо", - відзначає видання.

Як повідомила пізніше в своєму Facebook Оксана Білозір, обмін стався під Авдіївки, а українська сторона видала 60 бойовиків "авансом".

Ukrainian govt and separatist forces swapped 30 for 30 POWs outside #Donetsk this evening. Observed by @OSCE. pic.twitter.com/sw8rbKNOhY

- Christopher Miller (@ChristopherJM) 28 вересня 2014

Нагадаємо, сторони конфлікту на сході України обмінюються полоненими в рамках домовленостей,досягнутих у Мінську 5 вересня на засіданні тристоронньої контактної групи (Росія-Україна-ОБСЄ). Перший офіційний обмін полоненими відбувся 12 вересня.

Самопроголошена "Донецька народна республіка" 26 вересня в односторонньому порядку оголосила про припинення обміну полоненими з Україною.

27 вересня заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Борис Філатов поінформував, що з полону терористів вдалося звільнити ще сімох бійців, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі. "Поки офіційний обмін полоненими призупинено, ми продовжуємо витягати людей. Ще плюс сім осіб. Нас не цікавлять слова, амбіції та образи. Дякую Володі Рубану і його хлопцям", - зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА.

Вночі з полону терористів були звільнені ще дванадцять українських військовослужбовців. !zn