UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початку вторгнення Росії в Україні загинули 153 дитини — Офіс генпрокурора

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 859 закладів освіти.

Майже 400 дітей постраждали в Україні з початку вторгнення РФ. З них 153 дитини загинуло та більше 245 поранено, повідомляє Офіс генпрокурора.

«Триває робота з встановлення всіх даних щодо постраждалих дітей в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих ворогом територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей», - йдеться у повідомленні.

 За отриманими даними найбільше дітей постраждало у Київській - 73, Донецькій - 65, Харківській - 53, Чернігівській - 43, Миколаївській - 30, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях.

Зазначається, що через бомбардування та обстріли пошкоджено 859 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю.

«Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Київ», - повідомили в Офісі генпрокурора.

Читайте також: У парламенті в Тбілісі виставили 145 пар дитячого взуття на згадку про загиблих мирних жителів в Україні

Раніше повідомлялося, що ЮНІСЕФ разом із Міністерством соціальної політики України запустили програму грошової допомоги для родин із дітьми, що постраждали внаслідок війни та потребують фінансової підтримки.

Для отримання допомоги необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. Заявку можуть подати також прийомні батьки чи батьки-вихователі. ЮНІСЕФ та його партнери розглянуть заявку на відповідність критеріям та згодом повідомлять про рішення, надіславши СМС.