UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початку війни додому з-за кордону повернулося 215 тисяч українців

Це переважно чоловіки.

З початку війни, яку розв'язала в Україні рф, додому з-за кордону повернулося 215 тисяч українців. Про це у спільному ефірі телеканалів заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, повідомляє «Українська правда».

«Станом на сьогодні вже 215 тисяч українців повернулися додому з-за кордону. Переважно чоловіки, це близько 80%», - заявив він.

Читайте також: Росія залучає приватні охоронні фірми до війни в Україні

Пасажиропотік між країнами ЄС та Молдовою залишається інтенсивним, за минулу добу кордон на виїзд перетнули близько 118 тисяч людей. Переважна більшість з них українці: жінки та діти.

Станом на ранок, на 6:00, на 9:00 черг на виїзд з України практично немає. Хоча вчора та кілька днів тому у чергах перебували тисячі транспортних засобів та тисячі людей.

В Україні триває повномасштабна війна з Росією. Багато українців виїжджають до інших міст чи за кордон, потребують медичної чи психологічної допомоги, допомоги з дітьми, контактів осіб, у яких можна залишити тварину. ZN.UA зібрало корисні контакти: де українцям шукати допомогу вдома та за кордоном.