UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початку снігопадів з Києва вивезено 8 тисяч тонн снігу

Київські дороги в основному вже почищені, комунальники приймаються за тротуари.

Комунальники з початку снігопадів вивезли з Києва понад 8 тисяч тонн снігу, повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови київської адміністрації Петра Пантелєєва.

За його словами, комунальна корпорація "Київавтодор" та інші комунальні служби продовжують чистити автодороги.

"Зараз наші працівники займаються прибиранням залишків снігу з осьових смуг, розчищають тротуари від залишків снігу, чистять стоки тощо. Ми просимо водіїв бути обережними в період, коли працює техніка, і не паркувати машини у місцях, де це заборонено", - сказав він.

Пантелєєв наголосив, що посадові особи та представники організацій несуть персональну відповідальність за невчасно прибраний сніг.

"Неприбранный сніг швидко перетворюється на крижаний настил і несе потенційну небезпеку для пішоходів. Тому недбалість балансоутримувачів це, в першу чергу, адміністративні санкції у вигляді штрафів. Але якщо чоловік травмувався це вже кримінальна відповідальність", - підкреслив він.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в 13:00 у вівторок у Києві було 2,5° тепла і йшов дощ.

За прогнозом Укргідрометцентру, в середу, 13 січня, у Києві - місцями невеликий дощ з переходом в сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 1-3° тепла.

3 січня прес-служба КМДА повідомила, що за святкові дні комунальні служби Києва вивезли 16 тисяч кубометрів сміття, що дорівнює двом стандартним вантажним поїздам.