UA / RU
Підтримати ZN.ua

З нового року “Укрзалізниця” планує запустити 14 нових рейсів: перелік

Передбачено 11 внутрішніх та три міжнародні.

У новому графіку руху поїздів “Укрзалізниці” на 2024 рік передбачено 14 нових рейсів: 11 внутрішніх та три міжнародні. Також буде покращено 19 рейсів по Україні та за кордон, повідомило Акціонерне товариство “Укрзалізниця”.

Читайте також: “Укрзалізниця” внесла зміни у новий маршрут до Варшави: Що змінилося

Як зауважили в “Укрзалізниці”, новий графік руху потягів з нового року розробляється з урахуванням відгуків пасажирів. Основний акцент – покращення дефіцитних міжнародних та гірських сполучень. Свої пропозиції дали сім тис. користувачів застосунку УЗ. 

Зокрема на міжнародного напрямку передбачено:

Читайте також: Приватна компанія відшкодувала «Укрзалізниці» 20 мільйонів  збитків – НАБУ

Також передбачено нові внутрішні маршрути по Україні:

“Популярні поїзди Укрзалізниці, що мали успіх у минулому графіку, стають щоденними: №5/6 Запоріжжя – Ясіня, №40/39 Запоріжжя – Солотвино та поїзд Луцьк – Ужгород, який у новому графіку отримав нову нумерацію 368/367”, – розповіли в “Укрзалізниці”. 

Зазначається, що також буде покращено графіки цілої низки поїздів популярних гірських напрямків. Зокрема, поїзд №25/26 Одеса – Рахів отримав більш зручне вечірнє відправлення з Одеси о 18:20 замість 14:02, а маршрут потяга №357/358 Київ – Ворохта буде подовжено до станції Ясіня, звідки починаються популярні рейси в гори.

Нагадаємо, з 15 листопада “Укрзалізниця” пропонує вісім поїздів, які виходять в рейси з жіночими купе. До цього часу жіночі купе тестували в чотирьох поїздах.