UA / RU
Підтримати ZN.ua

З наступного тижня «ковідну тисячу» можна буде витратити на ліки

Уряд також дав доручення щодо розширення дії «єПідтримки» на підлітків.

Вакциновані проти коронавірусу українці старше 60 років з наступного тижня зможуть витратити «ковідну тисячу» на ліки. Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 19 січня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки. Сьогодні уряд ухвалив необхідні для цього рішення», – йдеться у повідомленні.

За словами Шмигаля, уряд планує розширити програму на дітей віком від 12 до 17 років. Для цього оформили відповідне протокольне доручення.

Читайте також: «Інтелігентна нація»: українці витратили вже 1 млрд грн із фонду «ковидної тисячі», і найбільше – на книги

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 1 січня громадяни віком від 60 років зможуть скористатися програмою «єПідтримка». Отримати гроші зможуть лише українці, які мають зелений COVID-сертифікат, тобто, ті, що зробили два щеплення від коронавірусу.

Спочатку повідомлялося, що витратити ці гроші можна буде у кінотеатрах, театрах, книгарнях, спортзалах, а також на квитки «Укрзалізниці» на внутрішні рейси. 

Два банки почали видавати пластикові картки для отримання «ковідної» тисячі. До цього кошти можна було отримати лише на віртуальну карту.