UA / RU
Підтримати ZN.ua

З моменту вторгнення РФ в Україні звільнилося понад 6 тисяч держслужбовців — Немчинов

Міністр пов'язує це з неможливістю виконувати свої обов'язки в умовах війни.

Більш ніж 6 тисяч державних службовців залишили свої посади з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов.

За словами політика, така велика кількість звільнень пов’язана з тим, що держслужбовці не можуть виконувати свої безпосередні обов’язки через військові дії в багатьох регіонах країни.

«Станом на цей час є інформація, що протягом воєнного стану звільнилося близько 6 тисяч державних службовців. Мало це чи багато, важко сказати, як правило, це життєві процеси. Але в цьому випадку ми пов'язуємо ці звільнення саме з військовими діями, неможливістю виконання своїх обов'язків», - констатував Немчинов.

Також міністр підкреслив, що зараз багато держслужбовців виконують роботу дистанційно, оскільки не мають доступу до власних кабінетів. Він зазначив, що згідно зі статистикою Національного агентства з питань державної служби, на початку травня в Україні було менше ніж 200 тисяч активних державних службовців. 

Читайте також: Світовий банк щомісяця надаватиме Україні 200 мільйонів доларів на зарплати бюджетникам

Раніше повідомлялося, що Народ України відзначили премією «За визначне лідерство» Атлантичної ради США.