UA / RU
Підтримати ZN.ua

З Лисичанська вдалося евакуювати понад 60 людей

За словами Сергія Гайдая, людей евакуювали «тихо, без анонсу».

З Лисичанська на Луганщині вдалося евакуювати 66 осіб, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай. Серед евакуйованих є діти.

«З Лисичанська евакуйовано 66 людей, з них шестеро діток. Тихо. Без анонсу. Проїхали бомбосховищами. Вмовили. Військові, поліцейські та ДСНСники змогли знову зробити неможливе – 66 людей вже в безпеці», – повідомив Гайдай.

Тих, хто залишився у місті, голова Луганської ОВА закликав залишатися в укриттях, адже ворог не припиняє обстрілювати Лисичанськ. Гайдай також повідомив, що до населеного пункту завезли гуманітарну допомогу.

Читайте також: Військові РФ наступали в напрямках Бахмута, Лисичанська й Соледара, але успіху не мали — Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу ЗСУ, російські загарбники продовжують активні наступальні дії на Сході України, супроводжуючи їх постійними обстрілами позицій Сил оборони та цивільних об'єктів. Головними цілями окупантів досі залишаються Сєвєродонецьк та Лисичанськ. 

За інформацією українських військових, підрозділи армії РФ ведуть штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, застосовуючи артилерію. Наразі вони контролюють східну частину міста, намагаючись його оточити та блокувати основні логістичні шляхи наших військ. Схожа ситуація і біля Лисичанська. Також противник намагається вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.