UA / RU
Підтримати ZN.ua

Між Києвом і Стокгольмом відновиться пряме авіасполучення

З України до Швеції знову почне літати угорський лоукостер

Авіакомпанія Wizz Air з 16 грудня перезапустить рейс з Києва до Стокгольма, який вона виконувала з 2010 року, але потім закрила. У 2019 по цьому маршруту перестав літати інший лоукостер - Ryanair. Про це повідомляє Avianews.

Згідно з розкладом Wizz Air літатиме до Швеції два рази в тиждень — по четвергах і неділях.

Рейси здійснюватимуться в аеропорт Скавста, який є базовим для бюджетних авіаперевізників. Він пропонує низькі ціни на обслуговування літаків. Однак летовище розташоване в 100 км від Стокгольма, через що пасажирам доведеться закладати додаткові витрати на те, щоб дістатися до міста.

Квиток на автобус з Скавста в Стокгольм коштує близько 20 євро в одну сторону. Це можна порівняти з мінімальною ціною перельоту. Wizz Air пообіцяв, що буде продавати квитки з Києва до Стокгольма за ціною від 25 євро в одну сторону.

Цей рейс лоукостера відновить пряме авіасполучення між Україною і Швецією. Зараз прямі перельоти між країнами відсутні.

Читайте також: У Швеції скасували всі жорсткі карантинні обмеження

Згідно з даними консульської служби МЗС України, українці можуть відвідувати Швецію, в тому числі з метою туризму. Для цього необхідно мати COVID-сертифікат про повну вакцинацію в додатку «Дія». Швеція визнає всі вакцини, які використовуються в Україні, включаючи CoronaVac.

Якщо пасажир не пройшов вакцинацію, то перед в'їздом до Швеції йому потрібно здати тест на коронавірус методом ПЛР або на антиген. З моменту тестування до в'їзду в Швецію має пройти не більше 72 годин.

У Швеції з початку пандемії COVID-19 виявили понад 1,15 млн заражень, 14,8 тисяч інфікованих померли.

Раніше ми повідомляли, що Wizzair відновлює рейси за маршрутом Київ ("Жуляни") — Будапешт.

Крім того, Україна налагодить регулярне пряме авіасполучення з Саудівською Аравією. Рейси здійснюватиме лоукост-авіакомпанія Саудівської Аравії Flynas.