UA / RU
Підтримати ZN.ua

З Авдіївки в Дніпро експрес-доставкою чоловік намагався відправити гранати і тротилові шашки - поліція

Поліцейські оглянули посилку і виявили дві гранати і 800 грам тротилу.

© Національна поліція Донецька
© Національна поліція Донецька
© Національна поліція Донецька

Службою експрес-доставки житель Авдіївки намагався відправити до Дніпропетровської області дві гранати і 800 грамів вибухівки, повідомляє прес-служба поліції Донеччини.

В Авдіївці вибухівку і боєприпаси правоохоронці виявили у 43-річного місцевого жителя. Він розповів поліції, що відправити посилку на Дніпропетровщину його попросив малознайомий чоловік і про те, що було всередині коробки, він не знав. Ці свідчення будуть перевіряти в ході досудового розслідування.

Поліцейські оглянули посилку і виявили: два корпуси від гранати РГД-5, шість запалів УЗРГМ-2 і чотири тротилові шашки по 200 грамів кожна.

За даним фактом порушили кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Читайте також: ДБР затримало співробітника СБУ, який торгував зброєю і боєприпасами

Раніше в Луганській області оперативники Служби безпеки України виявили схованку зі зброєю та боєприпасами. Слідство вважає, що її обладнав бойовик російсько-окупаційних формувань, причетний до підриву мосту в селищі Підгорівка. У лісосмузі поблизу села Піски Новопсковського району бойовик сховав два автомати Калашникова і майже 300 патронів до нього.