UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 26 травня в Україні вводиться новий графік руху потягів

Потяг Київ-Чоп скасовано, Київ-Ужгород курсуватиме через день: його другий склад буде задіяний у кримському напрямку. 19 потягам зробили зупинку на станції "Дарниця".

З 26 травня в Україні почне діяти новий графік руху пасажирських потягів на 2013-2014 роки.

На літній сезон додатково призначені 93 пари сезонних потягів, 75 з яких будуть курсувати у кримському напрямку.

У той же час, зменшиться кількість потягів у західному напрямку: "Укрзалізниця" скасувала потяг №7 сполученням Київ-Чоп, а потяг Київ-Ужгород літній період буде курсувати через день.

Як пояснив на прес-конференції начальник Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександр Іванько, скасування потягу Київ-Чоп пов'язане з тим, що 70% його пасажирів їхали до Тернополя, а новим графіком вводиться потяг "Інтерсіті" з Києва до Тернополя.

Склад другого потяга Київ-Ужгород влітку буде задіяний сполученням Львів-Сімферополь, а з 1 вересня потяг буде відновлений і курсуватиме щодня.

Загалом у новому графіку враховано 291 пару пасажирських потягів: 164 пари цілорічних, 93 пари сезонних і 34 пари за необхідності, в залежності від пасажиропотоку.

Серед інших нововведень - на привокзальних табло введуть візуальну інформацію про наявність вільних місць у пасажирських потягах на поточний час. Також "Укрзалізниця" пообіцяла додатково відкрити 141 квиткову касу на 125 залізничних вокзалах України, в тому числі 7 пересувних у Кримському регіоні.

У низці міжнародних потягів залізничники мають намір прискорити проходження митних та прикордонних процедур.

Зокрема, за словами Іванька, з 26 травня у потязі № 53/54 Київ-Санкт-Петербург митні та прикордонні процедури будуть здійснюватися на шляху прямування потяга (на ділянці Чернігів - Горностаївка), що дозволить потягу прискоритися на 45 хвилин, і відстань від Києва до Санкт-Петербурга він долатиме за 22 години 26 хвилин замість 23 годин 11 хвилин.

Окрім того, буде змінено порядок проходження прикордонно-митного контролю у пасажирському потязі № 6/5 Київ-Москва. Всі прикордонно-митні процедури будуть починатися за 25 хвилин до відправлення потяга у вагонах і на платформі вокзалу Київ-Пасажирський. При русі у зворотному напрямку контрольні операції здійснюються на шляху прямування потяга від станції "Дарниця" до станції Київ.

Раніше дана технологія проходження митного контролю вже була впроваджена у потязі №2/1 Київ-Москва.

Також слід зазначити, що 19 пасажирським потягам зробили зупинку на київській станції "Дарниця". Так, від станції буде організовано сполучення з такими містами: Кременчук, Луганськ, Львів, Маріуполь, Москва, Мінськ, Одеса, Полтава, Санкт-Петербург, Сімферополь, Суми, Харків і Шостка.

Як повідомлялося раніше, у новому графіку скорочено кількість електричок. За словами Іванька, приміських потягів стало менше на 12 пар через вилучення 109 вагонів "у зв'язку з неможливістю їхньої подальшої експлуатації". !zn

Читайте також:

Іменні квитки на потяги в Україні вводяться з 6 квітня

В "Укрзалізниці" немає грошей на вітчизняні аналоги потягів Hyundai

За куріння у тамбурі штрафувати більше не будуть: "Укрзалізниця" відмовилася від послуг міліції

У потягах на Крим вводять платні послуги