UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 22 листопада у Києві відновиться очне навчання - КМДА

Однак для роботи закладів освіти в очному форматі є умова.

Із 22 листопада у закладах освіти Києва відновиться очне навчання, повідомили в Київській міській держадміністрації. Це також стосується мистецьких шкіл і закладів фізичної культури та спорту.

Зокрема, з понеділка діти повернуться за парти всіх закладів освіти всіх типів та форм власності: 

Однак в КМДА наголосили, що відновити очне навчання освітні заклади зможуть лише за умови дотримання карантинних вимог для червоної зони.

Читайте також: Міносвіти назвало умову відновлення очного навчання в школах

З 1 листопада Київ перебуває у червоній зоні карантину. Зокрема, зараз у столиці забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діють, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Водночас після канікул, з 1 листопада, навчальний процес школярів у Києві відновився лише в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів, з 1-го до 11-го класу.

Чому обов'язковою вакцинацією педагогів можна досягти протилежного результату та як мотивувати вчителів захиститися від ковіду, читайте у статті Оксани Онищенко «Обов'язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповіді».