UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 18 жовтня у Львові посилюють карантин, а школярів Вінниці до строку відправляють на канікули

Школярі переходять на дистанційне навчання.

Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення про посилення карантинних обмежень в місті з 18 жовтня.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив львівський міський голова Андрій Садовий.

"Рішення комісії з надзвичайних ситуацій: з 18 жовтня школярі 5-11 класів, а також позашкільної освіти та дозвілля переходять на тижневе дистанційне навчання. Після цього тиждень канікул. Таким чином, ми маємо намір перервати ланцюжок захворювання", - написав Садовий.

У місті припиняють планову госпіталізацію та операції в лікарнях.

"Ми повинні резервувати місця для хворих COVID-19", - пояснив мер.

Читайте також: У МОЗ розповіли про варіанти комбінування вакцин

Жителям міста рекомендується обмежити відвідування масових розважальних заходів.

"Щодо ринків, закладів харчування, магазинів та іншого бізнесу. Зараз комісія напрацьовує такі рекомендації. Нам важливо, щоб рішення було виваженим і не зашкодило людям. Наступне засідання комісії проведемо на наступному тижні", - додав Садовий.

Також для школярів Вінниці осінні канікули в цьому році розпочнуться на тиждень раніше. Замість 25 жовтня учні підуть на відпочинок 18-го, повідомляє місцеве видання Вінніця.info.

За словами директора департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, перенести дати осінніх канікул вирішили керівники шкіл, а їх пропозицію підтримали, щоб "не розривати вихідні".

Таким чином, школярі відпочиватимуть 11 днів — з 14 по 24 жовтня. Через те, що 14 жовтня є вихідним, у зв'язку з Днем захисників і захисниць України, а робочий день 15-го перенесли на 23 число.

В цілому, згідно з рекомендаціями МОН, в школах осінні канікули повинні проходити з 25 по 31 жовтня.

Станом на 8 жовтня в країні 16 362 нових випадки COVID-19. Про це повідомили в Telegram-каналі Міністерства охорони здоров'я. Також за минулу добу 3 526 осіб госпіталізовано, 4 720 осіб одужали, 241- померли від ускладнень.

За добу методом ПЛР протестували 53 211 осіб, методом ІФА - 10 100 осіб, експрес-тестами - 43 558 осіб.

За весь час пандемії в Україні коронавірусом захворіли 2 514 005 осіб, видужали - 2 282 482 осіб, летальних випадків - 58 081.

Нагадаємо, Харків переходить з 10 жовтня в "помаранчеву зону" в рамках адаптивного карантину. Рішення затвердила Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.