UA / RU
Підтримати ZN.ua

Школярі повернуться за парти, транспорт працюватиме як зазвичай: що дозволять у Києві з 1 травня

У столиці послаблюють карантинні обмеження.

У Києві з 1 травня послаблюють карантин, повідомив міський голова Віталій Кличко. Таке рішення сьогодні ухвалила комісія з ТЕБ та НАС Києва.

“Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із “червоної зони”, - повідомив Кличко.

Так, з 1 травня відновлять роботу:

Водночас із 5 травня у місті відновиться навчальний процес у школах, закладах дошкільної освіти та у вишах. Також у Києві відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

“Контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста буде посилений. Будуть організовані додаткові патрулі Національної поліції та Муніципальної охорони”.

Читайте також: "Дозволяв" працювати ресторанам під час карантину – ДБР затримало посадовця поліції Києва

Нагадаємо, минулої доби в Україні виявили 9 590 нових випадків коронавірусу. Зокрема, у Києві COVID-19 напередодні підтвердили у 1 070 осіб.

Згідно з прогнозами експертів Київської школи економіки (KSE), цього тижня вийти із червоної зони можуть Київ, Львівська, Київська, Одеська, Запорізька, Полтавська області. 

Зазначимо, що Кабінет міністрів не планує посилювати чи послаблювати карантин на травневі свята.