UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 1 грудня пільговикам столиці в метро потрібна картка киянина

Картка киянина необхідна тільки для місцевих пільговиків. Категорії громадян із загальнодержавними пільгами зможуть використовувати свої посвідчення.

З 1 грудня пільгові категорії громадян зможуть користуватися винятково карткою киянина для безкоштовного проїзду в столичному метро.

Як повідомляє прес-служба КМДА, це стосується тільки 9 категорій громадян, яким Київрада надала таку пільгу. Зокрема, пенсіонери столиці, батьки багатодітних родин та особи з інвалідністю (III групи), інші.

Категорії громадян із загальнодержавними пільгами, наприклад, учасники бойових дій, люди з інвалідністю (I та II груп), діти з багатодітних сімей, для безкоштовного проїзду у метро, як і раніше повинні пред'являти оригінал посвідчення. Інші документи чи довідки відповідно до законодавства не є підставою для безоплатного проїзду в підземці.

За відсутності картки киянина проїзд сплачується пасажиром на загальних підставах.

Як зазначають у КМДА, після ліквідації банку "Хрещатик", який був банком-емітентом карток киянина, пільговикам дали 1,5 роки на переоформлення карток. Передбачений період був достатнім для видачі необхідної кількості карток нового зразка.

Як повідомлялося, у 2013 році в робочі дні в середньому за добу метрополітеном безкоштовно скористалося 399,9 тис. пасажирів, що склало 30,4% по відношенню до пасажирів, що оплачують проїзд. Крім того обстеження виявило, що в метрополітені їздять 45 осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, і дев'ять народних депутатів.