UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 1 червня в 10 областях почнуть курсувати приміські електрички

Найбільше поїздів запустить філія "Південна залізниця".

З 1 червня "Укрзалізниця" відновлює рух електричок у 10 областях України, повідомив в. о. голови держкомпанію Іван Юрик. Загалом з наступного тижня курсуватимуть 214 електричок.

"Укрзалізниця з 1-го червня розпочне перший етап відновлення курсування приміських поїздів. Ми соціально відповідальна компанія і розуміємо важливість відновлення приміського сполучення. На сьогодні УЗ отримала дозвіл на запуск у 10 областях. З наступного тижня відновлять свої маршрути 214 електрички", - написав Юрик.

Зокрема, приміські поїзди курсуватимуть у:

Безпосередньо у пресслужбі "Укрзалізниці" уточнили, що на філії "Донецька залізниця" почнуть курсувати 38 поїздів, "Львівська залізниця" – 20 поїздів, "Одеська залізниця" – 44 поїзди, "Південна залізниця" – 112 поїздів.

"Перелік приміських поїздів, які відновлять рух з 1 червня, вже найближчим часом з'явиться на офіційних сайтах регіональних філій", - додав Юрик.

Читайте також: Уряд планує взяти кредит на оновлення парку електричок

Нагадаємо, загалом "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на 29 поїздів. Зокрема, 28 травня компанія відкрила продаж на три поїзди, а саме №782/781 сполученням Київ - Черкаси, №786/785 Київ - Шостка та №790/789 Київ - Кропивницький.

Напередодні "Укрзалізниця" відкрила продаж на 21 поїзд. Починаючи з 27 травня, квитки також можна придбати в залізничних касах, а не лише онлайн.

Як повідомлялося, 22 травня, Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони будуть діяти тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Зазначимо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в межах послаблення карантину прогнозує відновлення авіасполучення, зокрема і міжнародного, вже в наступному місяці. Шмигаль сказав, що найближча дата, коли європейські країни оголосили про можливості відкриття авіасполучення, це не раніше 15 червня.