UA / RU
Підтримати ZN.ua

YouTube заблокував підсанкційні канали депутатів ОПЗЖ

Представники каналів назвали це актом цензури.

YouTube заблокував пов'язані з депутатами партії «Опозиційна платформа — За життя» канали «Перший незалежний» та UkrLive. Раніше санкції проти них ввела Рада нацбезпеки та оборони України

«В ніч на 4 лютого платформа YouTube закрила ряд акаунтів, з яких вели мовлення незалежні канали … UkrLive і "Перший Незалежний"», - йдеться в заяві телеканалів.

Станом на ранок 4 лютого ці канали на YouTube недоступні через «порушення правил спільноти YouTube».

Водночас у заяві «Перший незалежний» та UkrLive блокування назвали «актом цензури з боку американської компанії» та повідомили, що вони продовжують мовлення на інших акаунтах на YouTube.

Читайте також: Біля офісу телеканалу "Наш" відбулася акція протесту: вимоги активістів

Нагадаємо, 28 грудня президент України Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" на компанії, яким належать медіа-ресурси — “Перший незалежний” та “UkrLive”. Їм заблоковано активи, анульовано або зупинено ліцензії, заборонено користуватись радіочастотним ресурсом, обмежено надання телекомунікаційних послуг та інше.

Співвласником каналу “Перший незалежний” є депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Раніше телеканал входив до ТОВ «Медіахолдинг «Новини», яке 18 лютого 2021 року зареєстрували 100 працівників «каналів Медведчука» ZIK, NewsOne та «112 Україна».