UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євромайдан у Сімферополі вимагає відставки президента

За словами організаторів кримського Євромайдану, президент порушив чинне законодавство про євроінтеграцію і заслуговує на імпічмент.

На Євромайдані в Сімферополі кілька сотень людей вимагають імпічменту президента України Віктора Януковича і відставки чинного уряду Миколи Азарова.

За словами одного з організаторів кримського Євромайдану Андрія Щекуна, президент порушив чинне законодавство про євроінтеграцію і заслуговує на імпічмент. Разом з тим, мітингувальники заявили, що глава держави "збрехав народу", а уряд Азарова "виявив некомпетентність і непрофесіоналізм", а тому повинні добровільно піти у відставку".

Учасники акції протесту мітингували на площі поруч з Радою міністрів автономії, потім провели демонстрацію центральними вулицями Сімферополя, під час якої скандували гасла "Крим - це Європа!", "Імпічмент Януковичу!" і "Банду - геть!".

Мітинг завершився під стінами Верховної Ради Криму. На акції її учасники зібрали кошти для поїздки декількох десятків активістів кримського Євромайдану на акції протесту до Києва. !zn