UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євроконтроль визнає аеронавігаційну інформацію про польоти до Криму тільки від України

Євроконтроль буде діяти відповідно до резолюції Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності та суверенітету України.

Міжнародна організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) опрацьовує плани польотів в райони польотної інформації України виключно за офіційними публікаціями України.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, це означає, що жодна авіакомпанія країни-члена Євроконтролю не зможе виконувати польоти в міста або аеропорти України, якщо є заборона офіційних авіаційних властей України.

"На початку цього місяця Рада Євроконтролю, в складі якого 40 країн, одноголосно підтримав незалежність і унітарність України", - заявив керівника проекту Євроконтролю щодо підтримки України Херман Нийус на брифінгу з директором "Украероруху" Дмитром Бабейчуком.

Він додав, що, насамперед, Євроконтроль надає технічну допомогу і рекомендації членам цієї організації, в яку входить і Україна, тому відносно російських авіакомпаній, які порушують міжнародні угоди, здійснюючи польоти в Крим, не може застосовувати ніяких санкцій, оскільки РФ не входить до Євроконтролю.

"Євроконтроль висловив нам підтримку, тобто організація буде діяти відповідно до резолюції Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Таким чином, усі плани польотів в райони польотної інформації України, включаючи Сімферопольський, обробляються Євроконтролем тільки, якщо на це є узгодження авіаційних властей України. Жоден план польотів, який не пройшов через офіційні авіаційні органи України не буде прийнятий в схему обробки планів польотів Євроконтролем", - зазначив Бабейчук. !zn

Читайте також:

Державіаслужба відкликала сертифікати у Донецького, Луганського та Маріупольського аеропортів

Міжнародних авіаперевізників закликали не літати над Кримом

Європейська організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти в Крим