UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія рекомендувала членам ЄС не визнавати паспорта з окупованого Криму

В ЄС не визнають як внутрішні, так і закордонні паспорти, видані на території Криму.

Європейська комісія рекомендувала членам ЄС не визнавати паспорти, видані в Криму після окупації півострова Російською Федерацією, повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

"Ми піднімаємо питання Криму в наших відносинах з ЄС, і можу проінформувати, що 10 червня Європейська комісія направила всім державам-членам рекомендації про невизнання міжнародних і внутрішніх паспортів, виданих на території Криму після окупації та, відповідно, неможливості отримання віз в ці паспорти", - заявив він в ході парламентських слухань "Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь" у Києві.

За словами Пєтухова, на думку Європейської комісії, єдиними легітимними документами, які ідентифікують громадян України, є українські документи.

Раніше в МЗС України повідомляли, що українці, які проживають в Криму і вимушено з об'єктивних причин стали внутрішньо переміщеними особами, можуть подати документи на оформлення закордонного паспорта в будь-територіальний орган або підрозділ Державної міграційної служби, на материковій частині України.

Президент України Петро Порошенко заявляв, що безвізовий режим для України "оптимістично" може бути введений до кінця 2016 року.